Altijd al de voordelen en kenmerken van bamboe boxershorts willen weten? Lees hieronder alle in’s en out’s over Bamboe Textiel.

Wist je dat de Bamboe plant de snelst groeiende plant ter wereld is en dat na het kappen van de Bamboe, de plant vanzelf weer verder groeit. Bamboe hoeft dus niet opnieuw geplant te worden, maar groeit gewoon weer verder. De snelst groeiende bamboe soort groeit bijna 1 meter per dag. Dit is dus erg goed voor het milieu, de panda’s en de bamboe boxershorts šŸ˜‰

Er zijn meerdere verschillende soorten bamboe planten. De Moso-Bamboe wordt het meeste gebruikt om te verwerken naar textiel, zodat daar bijvoorbeeld bamboe ondergoed of sokken van gemaakt kunnen worden.

Er zijn een aantal voordelen aan bamboe ondergoed in vergelijking met bijvoorbeeld katoen:

  1. Vocht Absorberen
  2. Zachtheid
  3. Kreukel herstellend
  4. Goed voor de huid
  5. Anti Bacterieel
  6. Milieu vriendelijk

Vocht Absorberend

Door de open vezel structuur kan bamboe textiel tot 3 keer meer vocht absorberen dan katoen. Hierdoor blijven je Lumberjax Boxershorts langer fris. Ideaal als je actieve activiteiten gaan doen zoals sporten.

Zachtheid

De structuur van de bamboevezels zijn glad waardoor het heerlijk aansluit op de huid. Het wordt ook wel vergeleken als zijdezacht. Ondergoed zit direct tegen de huid, het is daarom erg belangrijk dat het heerlijk aanvoelt. De Lumberjax heren boxershorts springt hier op in door gebruik te maken van bamboevezels. Hierdoor voelt het aan als een tweede huid, want niks is zo vervelend als een slecht zittende boxershort.

Kreukel Herstellend

Door de gladde vezels krijg je geen kreukels in je boxershorts. Zo loop je er altijd strak bij en hoef je dus niks te strijken.

Bamboe boxershorts Goed voor de huid

De textiel is anti bacterieel en hypoallergeen. Hierdoor krijg je geen last van allergieƫn. Door de open vezel structuur ademt de bamboe textiel, hierdoor kan je huid goed ademen.