Oei, iedereen kent het wel: zweetvoeten! Dat kan erg vervelend en onprettig zijn, niet alleen voor jou, maar ook vooral voor je metgezellen. Maar hoe ontstaan die zweetvoeten nou? En wat kan je er preventief aan doen? 

Ontstaan zweetvoeten

Zweetvoeten ontstaan als vocht- en warmtehuishouding in je schoenen niet optimaal is. Hierdoor ontstaat een disbalans in de bacteriële huishouding. Voeten zullen sneller gaan zweten en door het zweet ontstaat een onaangename geur.

Preventie van zweetvoeten

Om ervoor te zorgen dat je geen zweetvoeten krijgt, dien je te zorgen dat de vocht- en warmtehuishouding op orde is, zodat je minder snel gaat zweten. Dit doe je onder andere door goede absorberende en vocht doorlatende materialen te gebruiken. Denk hierbij aan goede ventilerende en absorberende schoenen en sokken. 

Welke soort sokken tegen zweetvoeten?

Allereerst dien je te zorgen dat je voeten minder gaan zweten. Dit zorgt namelijk uiteindelijk voor de nare geur aan je voeten. Wollen sokken zijn dan echt een ‘no go’, wol is namelijk een stuk minder ventilerend en vocht absorberend. Sommige mensen zweren daarom bij katoenen sokken. Echter is sinds kort Bamboe echt de favoriet en een zeer geliefd materiaal tegen zweetvoeten. Bamboe absorbeert vocht en is goed voor de huid vanwege de zachte kwaliteit. De sokken van Lumberjax zijn gemaakt van bamboe en kunnen bijdragen aan een goede vocht- en warmtehuishouding waardoor je voeten minder snel zullen gaan zweten. Meer weten over de sokken van Lumberjax? Bekijk ons aanbod hieronder!

Extra tips!

Heb je al bamboe sokken in de kast liggen en nog steeds last van zweetkakkies? Wees gerust, hier nog wat extra tips:

  • Wissel regelmatig van schoenen
  • Trek elke dag schone sokken aan
  • Was je voeten regelmatig en droog ze goed af, vergeet tussen je tenen niet!
  • Koop ademende schoenen, bijv. van leer
  • Gebruik talkpoeder, dat helpt het zweet absorberen
  • Een voetenbadje met bijv. Zwarte thee of zuiveringszout (baking soda) kan ook helpen