Bamboe, je kent het wel, de plant waar menig panda lekker op gaat. Maar sinds kort wordt bamboe ook gebruikt in kleding vanwege zijn vele kwaliteiten. Bamboe ondergoed is namelijk niet alleen superzacht, maar ook erg krachtig, duurzaam, ademend en absorberend

Bamboe bestaat uit harde stammen/takken maar valt officieel niet onder de categorie bomen, maar grassen. Wij leggen je in een notendop het proces uit hoe deze harde bamboe stokken worden verwerkt tot de super zachte kwaliteit stof van Lumberjax. 

1. De bamboe stam wordt versnipperd tot kleine stukjes

2. De kleine stukjes bamboe worden gewassen, er ontstaat een dikke substantie

3. De substantie wordt gesponnen tot een lont4. Van de lont worden garens en stoffen gemaakt

De bamboe plant groeit erg snel, namelijk gemiddeld zo’n 5 tot 20 cm per dag. Sommige bamboe planten groeien zelfs tot wel een meter per dag! Na oogst herstelt het bamboebos zich dus snel. Een extra bijkomstigheid is dat bamboe via een wortelstelsel groeit waardoor herplanting niet nodig is. Daarnaast houden de wortels van bamboe de bodem goed vast en kunnen erosie voorkomen. Al deze voordelen maakt dat bamboe een interessant alternatief is gekeken naar duurzaamheid in vergelijking tot katoen. Katoen is namelijk zeer milieuvervuilend vanwege het gebruik van de vele pesticiden en chemicaliën. Ook bij het verwerken van bamboe wordt een was van chemicaliën gebruikt om de harde stokken te kunnen verwerken tot stof. Echter is het verwerkingsproces van bamboe in zijn algeheel minder schadelijk voor het milieu dan katoen, o.a. ook vanwege het snelle groeiproces. 

Al met al, zeker de moeite waard om bamboe stof eens uit te proberen. Bent u benieuwd naar de kwaliteit van bamboe ondergoed? Bekijk dan onze aanbevelingen voor bamboe boxershort en sokken!